آموزش 0 تا 100 طرز تهیه کیک خامه ای خوشمزه و خانگی
برخلاف تصور مردم که فکر میکنند طرز تهیه کیک خامه ای بسیار سخت و زمانبر است، اصلاً اینطور نیست. بلکه شما با یک آموزش کوتاه میتوانید طرز تهیه کیک خامه ای خانگی و یا حتی طرز تهیه کیک خامه ای تولد را بهراحتی یاد بگیرید.
ما در این مقاله از سایت مرجی سعی کردیم طرز تهیه کیک خامه ای مرحلهبهمرحله و با تمام جزئیات را برای شما بیان کنیم تا بتوانید با کمک مطالبی که در این مقاله بیانشده یک کیک خامه ای بسیار ساده و خوشمزه را درست کنید و از آن لذت ببرید. البته در کنار طرز تهیه کیک خامه ای نکات کلیدی و کاربردی که شما برای تهیه کیک و شیرینی به آن نیاز دارید هم در این مقاله بیانشده.
برای یک جشن خانوادگی مانند جشن تولد، سالگرد ازدواج و یا حتی مناسبهای مختلف مانند شب یلدا درست کردن یک کیک خوشمزه خانگی حس بسیار خوبی به همه میدهد.
بچهها عاشق کیک شکلاتی هستند اگر میخواهید برای تولد آنها کیکی تهیه کنید حتماً کیک شکلاتی را امتحان کنید. البته طرز تهیه کیک خامه ای با طرز تهیه کیک خامه ای شکلاتی تولد فرق چندانی با یکدیگر ندارد. تنها تفاوتی که وجود دارد این است، در دستور طرز تهیه کیک خامه ای شکلاتی از پودر کاکائو در کیک و از شکلات ذوبشده برای گاناش روی کیک استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی: نکات خرید همزن برقی ارزان قیمت
شما حتی برای درست کردن یک کیک شب یلدا خانگی هم میتوانید از همان دستور استفاده کنید با این تفاوت که تزیین کیک شب یلدا خانگی با کیکهای تولد متفاوت است معمولاً از تزئین کیک هندوانه شب یلدا و یا کیک شب یلدا اناری استفاده میکنند.
مواد لازم برای طرز تهیه کیک خامه ای
مواد لازم برای کیک اسفنجی
- تخممرغ: 6 عدد
- شکر: 150 گرم
- آرد: 150 گرم
- بکینگ پودر: 1 ق چ
- آبلیمو: 1 ق چ
- آب جوش: 3 ق س
- وانیل: ¼ ق چ
- نمک: اندازه سرانگشت
مواد لازم برای خامه کشی
- خامه فرم گرفته قنادی: 700 گرم
- موز: 2 عدد
- گردو: 6 عدد
- شکلات چیپسی: به مقدار دلخواه
- شیر و یا شربت آلبالو: نصف پیمانه
طرز تهیه کیک اسفنجی
- فر را با دمای 180 درجه گرمکنید.
- کف قالب 22 سانت با ارتفاع 10 سانت را با روغن چرب کنید و کاغذ روغنی بگذارید.
- سفیده و زرده تخممرغ را جدا کنید. سفیده را حدود 1 دقیقه بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس آبلیمو را به آن اضافه کنید تا پایداری آن بیشتر شود نیمی از وانیل را هم اضافه کنید و با دور تند همزن بزنید، بهاندازهای که حجم آن چند برابر شود و جای پرههای همزن روی آن بماند. سپس سفیده را در یخچال قرار دهید.
- به این نکته توجه کنید که بیشازحد زدن سفیده باعث میشود دوباره شل شود و فرم خود را از دست بدهد.
- زردهها را با شکر 1 دقیقه هم بزنید، بقیه وانیل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بزنید. آب جوش را کمکم اضافه کنید و مواد را با دور تند همزن بزنید. جمعاً 5 تا 7 دقیقه زردهها را بزنید تا حجیم و روشن بشود.
- آرد را با بکینگ پودر و نمک ترکیب کرده و سه بار الک کنید.
- مواد خشک را به زردها اضافه کرده و با لیسک بهصورت دورانی و آرام هم بزنید و بعد از هر دور چرخاندن لیسک، آن را در مرکز بکشید. دقت کنید آرد کاملاً با زرده ترکیب شود.
- سفیده را از یخچال خارج کنید و در دو مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک بهآرامی ترکیب کنید تا مواد کاملاً یکدست بشود. از هم زدن سریع و بیشازحد سفیده خودداری کنید زیرا باعث میشود پف مواد بخوابد.
- مایه را در قالب بریزید و قالب را چند ضربه آرام بر روی سطح زمین بزنید تا سطح مواد صاف شود.
- قالب را به مدت 40 تا 50 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
- بعد از اتمام پخت در فر راکمی بازکنید تا کیک بهآرامی خنک شود.
- بعد از 10 دقیقه کیک را از فر خارج کنید و به مدت 30 دقیقه در دمای محیط بگذارید خنک شود.
- با پالت اطراف کیک را جدا کنید و کیک را از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی روی آنها بردارید.
- بعدازاینکه کیک شما کاملاً خنک شد میتوانید از آن برای خامه کشی و تزیین استفاده کنید.
پ.ن: این مقدار مواد کیکی به وزن 500 تا 600 گرم به شما میدهد.
پ.ن: به ازای هر تخممرغ 25 گرم آرد و 25 گرم شکر نیاز است.
پ.ن: برای از بین بردن بوی زرده تخممرغ 1 ق چ رنده پوست لیمو یا چند قطره اسانس اضافه کنید.
پ.ن: برای کیک اسفنجی شکلاتی 3 ق از آرد کم و بجای آن پودر کاکائو اضافه کنید.
پ.ن: برای اینکه طبق اصول طرز تهیه کیک خامه ای کار کنید، حتما از کیک اسفنجی برای درست کردن کیک خامه ای استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی خوشمزه با نکات کاربردی
مراحل خامه کشی و تزئین کیک خامه ای
- موزها را پوست کرده و بهصورت حلقهای برش بزنید
- گردوها را شکسته مغز گردو را به اندازههای کوچک تقسیم کنید.
- خامه را با همزن بزنید تا فرم بگیرد و رد پرههای همزن بر روی خامه بماند.
- بعدازاینکه کیک اسفنجی بهطور کامل خنک شد با استفاده از یک چاقو کیک را از عرض به سه قسمت تقسیم کنید.
- روس سطح کیک را با شیر و یا شربت آلبالو مرطوب کنید سپس خامه را در قیف قنادی ریخته و روی کیک بزنید.
- با یک کارتک خامه راکمی پخشکنید بر روی خامه موز، گرد و شکلات چیپسی بریزید دوباره روی آن راکمی خامه بزنید.
- لایه دوم را بر روی لایه اول قرار دهید و همانند لایه اول روی آن خامه و موز و گردو بریزید و لایه آخر روی آن قرار دهید.
- دور کیک به دلیل اینکه برشتهتر است و لبههای صافی دارد کار را برای خامه کشی سخت میکند به همین دلیل دور کیک را با قیچی بهصورت منظم برش دهیم تا یک کیک یکدست برای خامه کشی داشته باشید.
- سرتاسر کیک را بهصورت یکلایه نازک با خامه آستر بکشید. برای اینکه خامه صاف شود از یک چاقو یا کاردک استفاده کنید.
- بعدازاینکه یکلایه نازک از خامه بر روی کیک ریخته شد، به مدت 2 ساعت کیک را در یخچال قرار دهید تا کاملاً خامه روی آن فرم بگیرد و سفت شود و شرایط برای خامه کشی پایانی و تزئین فراهم شود.
- کیک را از یخچال دربیاورید خامه را روی آن و اطراف آن بهصورت کامل پخشکنید و با استفاده از یک کاردک سطح آن را صاف کنید
- برای اینکه سطح کیک شما کاملاً صاف شود میتوانید کاردک راکمی گرمکنید و اینکه کاردک را در یکجهت بکشید تا سطح کیک کاملاً صاف شود.
- حالا کیک خامهای شما برای تزئین کاملاً آماده است.
- اینکه کیک را به چه صورتی تزئین کنید کاملاً اختیاری و سلیقهای است شما میتوانید از میوههای تازه، ترافل های رنگی، خمیر فوندانت و یا حتی شکلات ذوبشده برای تزئین کیک استفاده کنید.
ابزارهای مورد نیاز برای خامه کشی و تزئین کیک خامه ای چیست؟
اگر به فکر یادگیری طرز تهیه کیک خامه ای هستید، شما برای طرز تهیه کیک خامه ای به ابزارهایی مانند قیف، ماسوره، پایه گردان، چاقو برش، کاردک و پالت خامه کشی نیاز دارید تا کار خامه کشی و تزئین کیک خامه ای ساده و خوشمزه شما بدرستی انجام شود.
قیف
قیفهای شیرینی پزی در انواع مختلف، یکبارمصرف، پارچهای، سییلیکونی، استیل و…. وجود دارند. شما میتوانید با توجه به نیاز خود در تهیه انواع کیک و شیرینی قیف مناسب را انتخاب و استفاده نمایید.
اگر میخواهید برای تزئین کیک خامه ای از قیف استفاده کنید پیشنهاد ما به شما استفاده از قیف های یکبار مصرف است؛ زیرا برای تزئین کیک خامه ای معمولا از چندین رنگ خامه استفاده میشود و شما به قیف های بیشتری نیاز دارید که میتوانید از قیف های یکبار مصرف استفاده کنید.
استفاده از قیف های پلاستیکی برای مواد داغ مانند حلوا و خمیر های سفت مانند خمیر بامیه گزینه مناسبی نیست. شما میتوانید برای حلوا و خمیرهای سفت از قیف های پارچه ای و استیل استفاده کنید.
ماسوره
ماسوره های قنادی در جنس های فلزی و پلاستیکی موجود است که معروف ترین شکل های آن عبارت اند از: ماسور شکوفه، ماسوره برگ، ماسوره ستاره، ماسوره گل رز و…..
اگر علاقه زیادی به تزئین کیک، شیرینی و انواع دسردارید میتوانید انواع ماسوره های شیرینی پزی را تهیه کنید و برای خلق شکل های مختلف از آنها استفاده کنید.
پرفروشترین لوازم تهیه کیک و شیرینی
صفحه گردان
اگر شما جزء افرادی هستید که کیک خامه ای زیاد درست میکنید، حتما به یک صفحه گردان برای خامه کشی نیاز خواهید داشت.
استفاده از صفحه گردان بسیار ساده است، فقط کافیه کیک خود را روی صفحه قرار دهید و آن را بچرخانید و با کمک یک پالت به راحتی کیک خود را خامه کشی کنید، این کار هم از مصرف زیاد خامه جلوگیری میکند و هم شما در نهایت یک کیک با خامه کشی منظم خواهید داشت.
صفحه گردان ها در انواع جنس های، استیل، شیشه ای، پلاستیکی، آلومینیومی و ام دی اف موجود است. شما میتوانید با توجه به نیاز خود صفحه گردان مورد نظر را تهیه و استفاده نمایید.
چاقو برش
برای اینکه کیک ما در زمان برش دادن تکه تکه و یا خرد نشود به یک چاقوی مناسب برای برش نیاز داریم. بهترین چاقو برای برش کیک و یا حتی نان و شیرینی چاقوی برشی که دارای دندانه های ریز باشد است. هرچه دندانه های چاقو بزرگ تر باشد احتمال اینکه کیک شما در زمان برش خرد شود بیشتر است.
کاردک و پالت خامه کشی
یکی از ابزارهای ویژهای که شما برای صاف کردن خامه کیک به آن نیاز دارید کاردک قنادی است. کاردک ها در انواع مختلف وجود دارند که هر کدام کاربر خاصی دارند.
پالت قنادی یکی دیگر از ابزارهای ویژه برای خامه کشی کیک است که در انواع شکل ها و سایزهای مختلف وجود دارد.
کاردک ها و پالت های موجود در بازار معمولا از جنس فلز و یا پلاستیک هستند.
طرز تهیه کیک خامه ای شب یلدا
برای درست کردن یک کیک هندوانه ای شب یلدا شما میتوانید از چند روش استفاده کنید اگر میخواهید کیک هندوانه ای با خامه درست کنید، طبق دستور طرز تهیه کیک خامه ای که در این مقاله بیان شد عمل کنید با این تفاوت که برای تزئین کیک خود، روش رو تغییر دهید.
برای تزئین کیک خامه ای شب یلدا بعدازاینکه خامه کشی اولیه کیک انجام شد مابقی خامه ها را به دو قسمت تقسیم کنید با استفاده از رنگ خوراکی قرمز و سبز خامه ها را رنگی کنید. روی کیک را خامه قرمز و اطراف آن را خامه سبز بزنید. بعدازاینکه خامه ها را بهطور کامل صاف کردین روی آن را بهجای هسته هندوانه با شکلات چیپسی تزئین کنید حالا دیگر کیک هندوانه ای شما آماده است.
با این آموزش کوتاه شما بهراحتی طرز تهیه کیک شب یلدا یا طرز تهیه کیک هندوانه ای را یاد گرفتید. میتوانید این کیک هندوانه ای در قابلمه با روش فر دستساز درست کنید و یا حتی کیک هندوانه ای در فر هم بهراحتی آماده میشود.
درواقع پایه همهی کیکهای خامه ای همان کیک اسفنجی است فقط نحوه تزئین که ما برای آن در نظر میگیرم به ما نشان میدهد که این کیک برای چه مناسبی درستشده است.
نحوه درست کردن فر دستساز
اگر شما در خانه فر ندارید به این معنا نیست که دیگر نمیتوانید کیک خامه ای درست کنید. شما میتوانید طرز تهیه کیک خامه ای بدون فر را امتحان کنید. نحوه درست کردن کیک اسفنجی و خامه کشی کیک بدون فر با کیکی که در فر درست میشود هیچ فرقی با یکدیگر ندارد تنها تفاوت طرز تهیه کیک خامه ای بدون فر با طرز تهیه کیک خامه ای بافر این است، برای درست کردن کیک اسفنجی باید از فر دستساز استفاده کنید.
برای درست کردن فر دستساز یک قابلمه بزرگ را بردارید بر روی گاز قرار دهید شعلهی آن را کم کنید تا همانند فر فضای داخل آن گرم شود. بهتر است قابلمههای قدیمی که برای پختوپز استفاده نمیکنید را بردارید چون برای درست کردن فر دستساز، قابلمه بدون آب گرم میشود و باعث ایجاد لکه بر روی قابلمه میشود. بعدازاینکه مواد کیک طبق دستور بالا آماده شد یک سهپایه فلزی را بهعنوان پایه قالب کیک خود در داخل قابلمه قرار دهید و قالب کیک را بر روی پایه قرار دهید، روی در قابلمه یک دمکنی بگذارید و در آن را ببندید.
بعد از زمان تقریبی 40 تا 50 دقیقه کیک شما آماده است. قبل از 30 دقیقه بههیچعنوان در قابلمه را برندارید زیرا برداشتن در قابلمه باعث میشود پف کیک شما بخوابد. با استفاده از فر دست ساز هم شما به راحتی می توانید طرز تهیه کیک خامه ای را یاد بگیرید و امتحان کنید.
نحوه درست کردن خامه کیک با استفاده از پودر خامه
در کنار یادگیری طرز تهیه کیک خامه ای شما با یک آموزش بسیار کوتاه میتوانید به راحتی با استفاده از پودر خامه، خامه کیک را نیز خودتان آماده کنید و دیگر نیازی به تهیه خامه فرم گرفته ندارید.
مواد لازم
- پودر خامه: یک پیمانه
- شیر سرد: یک پیمانه
- پودر قند: یک پیمانه
- وانیل: 1 ق چ
طرز تهیه
- ابتدا پودر خامه و پودر قند را در یک ظرف مناسب با یکدیگر ترکیب کنید. توجه کنید که حتماً از پودر قند استفاده کنید چون اگر بخواهید از شکر استفاده کنید به دلیل اینکه دانههای شکر درشت است ممکن است خامه شما خوب از آب درنیاید.
- شیر را در فریزر بگذارید تا کاملاً سرد شود بعدازآن شیر را با وانیل ترکیب کنید و با مواد خشک که شامل پودر خامه و پودر قند است مخلوط کنید.
- حالا موادی را که باهم ترکیب کردید به مدت 3 دقیقه با شدیدترین درجه همزن بزنید.
- بعد از 3 دقیقه با دور کند همزن مواد را بزنید و تا زمانی که خامه فرم بگیرد طوری که جای پرههای همزن روی آن بماند این کار را ادامه دهید.
- بعد از طی مراحل بالا خامه شما کاملاً آماده است. خامه فرم گرفته را برای اینکه تغییر حالت ندهد در یخچال نگهداری کنید.
اصول تهیه یک کیک خوب
1_ آماده سازی کیک
- به خاطر داشته باشید که زمان آماده سازی کیک خیلی طولانی نشود. بهخصوص اگر هوا سرد باشد. سعی کنید حداکثر 40 دقیقه را برای فرآیند آماده سازی کیک و گرم کردن فر در نظر بگیرید.
- تمام مواد بهویژه تخممرغ باید به دمای محیط برسند اگر تخممرغ را بلافاصله پس از خارج کردن از یخچال استفاده کنید، ممکن است کیک شما خمیر و به هم چسبیده شود.
- همچنین کره و روغن سرد یا داغ را به مخلوط اضافه نکنید.
2_ مایعات کیک
- آب، شیر، روغن و یا هر مایع دیگری را باید با دقت و به اندازه اضافه کنید.
- اگر مایه کیک رقیقتر یا غلیظتر از حد مطلوب باشد، کیک شما پف نمیکند.
- میزان روغن و چربی مواد نیز نباید بیشتر از مقدار تعیینشده باشد زیرا مانع از پف کیک میشود.
3_حجم دهنده ها
- نسبت بکینگ پودر یا جوش شیرین را بهدرستی رعایت کنید.
- کیک های میوهای به دلیل داشتن میوه، در مواد اولیه از شیر و یا مایعات دیگر استفاده نمیشود.
- دقت داشته باشید میزان میوهها نیز به دلیل داشتن آب میان بافتی اهمیت دارد، کم یا زیاد کردن مقدار میوهها باعث خشک یا خمیر شدن کیک میشود.
- هیچوقت برای پف بیشتر و بهتر از بکینگ پودر بیشتر از مقدار مشخصشده استفاده نکنید.
- برای تست بکینگ پودر مقداری از بکینگ پودر را به آب یا ماست اضافه کنید اگر هیچ واکنشی نشان نداد مطلقاً استفاده نکنید.
4_ترکیب مواد کیک
- این نکته را به خاطر داشته باشید، مایه کیک باید به حالت دورانی هم بخورد.
- مواد خشک بهتر است در سه مرحله و در آخر اضافه شود.
- اگر مایه کیک کم همزده شود و مواد خوب ترکیب نشده باشد ولی در آخر کار زیاد هم بزنید تا یکنواخت شود، میتواند یکی از دلایل پف نکردن کیک باشد.
- مراحل ترکیب مواد کیک را بهدرستی اجرا کنید. همهچیز را با این باور که بالاخره باهم مخلوط میشوند ترکیب نکنید، ترکیب درست درنتیجه نهایی اهمیت زیادی دارد.
5_رعایت نسبت مایه کیک به قالب
- در انتخاب قالب کیک دقت کنید تا سایز قالب متناسب با حجم مایه کیک شما باشد.
- مایه کیک حداکثر 3/2 حجم قالب را باید پر کند و 3/1 بالای آن خالی باشد تا فضای کافی برای پف کردن کیک وجود داشته باشد.
6_دمای فر
- فر را حتماً از قبل گرم کنید. دمای فر را بهدقت تنظیم کنید وگرنه کیک شما بافت پوک و سبک پیدا نمیکند.
- این نکته را رعایت کنید که حداقل تا نیم ساعت بعد از گذاشتن قالب در فر درب آن را باز نکنید.
- دمای تعیینشدهی فر را بهدرستی رعایت کنید. چراکه دمای کم باعث میشود پف کیک زود بخوابد و دردمای بالای فر، کیک پف میکند درحالیکه اطراف آن پختهشده و وسط کیک خمیر و نپخته است.
- اگر درجه دمای فر بهدرستی رعایت نشود ما درنهایت یک کیک سوخته و سفت و یا یک کیک نپخته خواهیم داشت.
نكات مهم در تهیه كيك و شيريني
- آرد سفید همیشه باید همراه بکینگ پودر سه بار الک شود.
- دمای فر برای شیرینی بین 160 تا 170 درجه و دمای کیک 175 تا 180 درجه مناسب است.
- برای اینکه کیک بهتر پخته شود باید در طبقه وسط فر قرار دهیم.
- برای کیک فر باید 20 دقیقه قبل داغ شود. برای شیرینی 10 دقیقه قبل باید فر را روشن کنیم. البته سینی فر نباید داخل فر باشد که داغ شود. مخصوصاً برای شیرینیهایی که روی سینی فر چیده میشوند.
- شیرینی خشک را همیشه در ظرفهای دردار نگهداری کنید وبر روی هر لایه کاغذ روغنی قرار دهید. این کار باعث میشود شیرینی مرتبتر و تمیزتر بماند.
- تخممرغ کیک باید حداقل 60 گرم باشد.
- هر زمان زرده تخممرغ در کیک به کار رود باید از اسانس وانیل هم استفاده کرد.
- مواد کیک را از یک ساعت قبل باید از یخچال بیرون بیاوریم.
- اگر در کیک کاکائو ریختیم دیگر نمیتوانیم هل بریزیم.
- برای هم زدن تخممرغ از درجه وسط همزن استفاده میکنیم.
- برای هم زدن سفیده حتماً تیغه همزن باید خشک و تمیز باشد و در یکجهت هم بزنیم.
- اگر میخواهیم در کیک کاکائویی طعم کاکائو غالب شود بهاندازه سرانگشت نمک اضافه میکنیم.
- هیچگاه دیواره و کف قالب را با روغن مایع چرب نکنید. همیشه باید با روغن جامد یا کره چرب شود.
- بعد از پخت کیک فر را خاموش کرده در فر را باز گذاشته و حداقل 5 دقیقه صبر میکنیم بعد کیک را از فر خارج کرده و صبر میکنید تا کیک خنک شود بعد از قالب بیرون بیاورید.
- اگر کره در شیرینی بهکاررفته باشد، باید شیرینی در یخچال نگهداری شود و اگر روغن جامد داشته باشد در آشپزخانه و کابینت.
- شیرینیهایی که باکره درست میشوند نسبت به شیرینی که با روغن جامد درست میشوند ماندگاری کمتری دارند.
- همیشه سفیده تخممرغها را دریک ظرف تمیز باید بریزید، زیرا اگر چربی و … وارد سفیدهها شود خراب میشود.
- فر برقی زودتر از فر گازی داغ میشود.
- همیشه آرد را با لیسک آرام هم بزنید.
- در تخممرغ فقط سفیده چسبندگی دارد، زرده چسبندگی ندارد و بو میدهد؛ که بوی آن را با وانیل از بین میبریم. اگر وانیل خالص بود. یکهشتم قاشق چایخوری استفاده کنید. ولی اگر وانیل شکری بود از یکدوم قاشق چایخوری استفاده شود.
نکات مهمی که از خراب شدن کیک جلوگیری میکند
- به الک کردن مواد خشک خیلی اهمیت دهید. حتماً آنها را سه بار الک کنید.
- به اندازهگیری دقیق موادتوجه کنید.
- شکر و کره را به حد کافی باهمزن بزنید.
- استفاده صحیح از تخممرغ و استفاده لازم و بهجا از روغن مورد نیاز اهمیت زیادی دارد.
- ما نمیتوانیم بهجای کره یا روغن جامد از روغن مایع استفاده کنیم.
- شکر درشت باعث خراب شدن کیک میشود شکر دانهریز یا پودر شکر بسیار مناسب تراست.
- چنانچه کیک شما زبر بوده و لطافت کافی ندارد نشانه این است که شکر و کره را بیشازحد زدهاید.
- زمختی و سفت بودن کیک میتواند به علت زیاد بودن درجه حرارت فر و یا زیاد زدن مایه باشد.
- چنانچه روی کیک یکلایه ضخیم و سفت به وجود آمده علت آن را میتوان پخت بیشازحد در فر و زیادی درجه حرارت دانست.
- علت ترک خوردن لایه روی کیک داغ بودن بیشازحد فر است و علت چسبندگی لایه رویی کیک را باید در پخت کمتر از مدت تعیینشده پیدا کرد؛ و یا بیشازحد زدن زرده تخممرغ.
جدول اندازه گیری مقدار مواد برحسب گرم
کسانی که ترازو ندارند، میتوانند تبدیل مواد از گرم به پیمانه و بالعکس را با استفاده از جدول زیر مشاهده کنند.
یک لیوان آرد |
150 گرم |
یک لیوان شکر |
230 گرم |
یک لیوان کشمش |
180 گرم |
یک لیوان پودر قند |
160 گرم |
یک لیوان پودر نارگیل |
90 گرم |
یک لیوان روغن مایع |
220 گرم |
یک لیوان شیر |
250 گرم |
یک لیوان ماست |
200 گرم |
یک ق غ آرد |
10 گرم |
یک ق غ شکر |
15 گرم |
یک ق غ پودر قند |
10 گرم |
یک ق غ آرد ذرت |
15 گرم |
1 ق غ روغن |
20 گرم |
1 ق غ ماست |
25 گرم |
یک ق غ پودر ژلاتین |
15 گرم |
1 ق غ خامه |
25 گرم |
1 ق غ عسل |
30 گرم |
1 ق غ خمیرمایه |
10 گرم |
1 ق غ کره |
20 گرم |
1 ق غ خ پودر گردو، نارگیل و پسته |
20 گرم |
سوالات متداول در هنگام پخت یک کیک خانگی
چرا کیک به اندازه کافی پف نکرده است؟
- مایعات مورداستفاده کم یا زیاد شده است
- میزان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است
- هنگام مخلوط کردن، ترکیب افزودن مواد رعایت نشده است
- کم زدن سفیده تخممرغ و همچنین زیاد از حد زدن
- کره یا تخم مرغ مورداستفاده سرد بوده است
- بکینگ پودر مورداستفاده کم یا کهنه بوده است
- میزان روغن استفادهشده بسیار زیاد بوده
- دمای فر بسیار زیاد تا خیلی کم بوده است
- فاصله زمانی زیاد، از آماده شدن مایه کیک تا قرار دادن در داخل فر
- بزرگ بودن قالب کیک نسبت به حجم مایه کیک
- باز کردن درب فر در ۲۰ دقیقه اول پخت
چرا پس از پخت، پف کیک خوابیده است؟
- دمای فر کمتر از مقدار لازم است
- میزان شکر مورداستفاده زیاد بوده است
- قالب نسبت به مواد کوچکتر است
- کیک در هنگام پخت تکان خورده است
- در زمان پخت کیک در فر بازشده است
- زمان اضافه کردن سفیده، مواد زیاد مخلوط شد
- بعد از افزودن آرد مواد زیاد مخلوط شد
- مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین زیاد بوده است
- مقدار مایعات کمتر یا بیشتر شده است
- کم بودن مدت پخت
- بیشازحد استفاده کردن از مواد بهبوددهنده مانند جوش شیرین و بکینگ پودر
چرا لایه روی کیک چسبنده است؟
- روی کیک وقتی گرم بوده پوشانده شده است
- مقدار مایعات مورداستفاده زیاد بود است
- کیک به اندازه کافی نپخته است
چرا کیک حالت خیس و مرطوب دارد؟
· کیک قبل از اینکه بهطور کامل پخته شود از فر خارجشده
· شکر، مایعات و چربی کیک زیاد بوده است
· کیک بیشتر از حد معمول در قالب مانده است
چرا کیک حالت چروکیده و به هم فشرده دارد؟
· قالب نسبت به مواد کیک بزرگتر است
· قالب بیشازحد چرب شده است
· مواد بیشازحد مخلوط شده است
· مقدار مایعات زیاد است
· کیک بیشازحد پخته است
سلام
برای درست کردن کیک پایه برای کیک خامهای بهتر است مواد اولیه کیک مانند تخم مرغ، شیر و … ۲ ساعت قبل پخت از یخچال خارج شود و هم دمای محیط باشد تا کیک اصطلاحا پوک و پنبه ای شود.
سلام مریم عزیز
بله به نکته خیلی خوبی اشاره کردین و وسایل بهتر که یک تا 2 ساعت در بیرون از یخچال باشن تا به دمای محیط برسن.
ممنون از یادآوری🌹🌹